IMG 7719       

          Саме так говорить про посіви масивами, так званими кластерами, на полях агрокомплексу «Докучаєвські чорноземи» його генеральний директор Анатолій Кибка.

 

 

 

     Коли на полях  одного з відділків вирощується одна культура, то це повною мірою дає IMG 7723можливість направляти всі можливі сили на її сівбу, догляд, а потім відповідно і на збирання.

   Не секрет, що у агрокомплексі «Докучаєвські чорноземи» використовується семипільна сівозміна. За інформацією агрономічної служби сільськогосподарського підприємства, усе чергування культур абсолютно науково обґрунтоване і дає змогу досягти не тільки вагомих результатів у вирощуванні, а й можливість різко зменшити захворюваність та заселення шкідниками. Про нинішній сільськогосподарський рік слід говорити з акцентом на те, що 2017 досить суттєво відрізняється від минулих років. Адже до цього два роки поспіль аграрії споглядали достатнє  зволоження грунтів, чого не скажеш про нинішній. Та все ж науково обґрунтована   сівозміна, не стовідсотково, але  таки нівелювала природні недоліки. Віддача не може не радувати.

    IMG 7719Прекрасні результати щодо озимої пшениці – майже 6 тонн з гектара. Так само тішить ярий ячмінь – близько 5 тонн з гектара. Ці культури найбільш залежні від достатнього зволоження, тому велику роль відіграли опади взимку і навесні. Соя, кукурудза, цукрові буряки і соняшники,які залежать виключно від літнього зволоження, звісно, мають нижчу віддачу з очевидних природних  причин, незалежних від аграріїв. Якщо соняшники тримають показники минулого року, що не може не задовольняти, то соя і кукурудза, безумовно, покажуть нижчу врожайність.

     Не зважаючи на це, агрокомплекс продовжує застосовувати у своїй роботі передові технології і досягнення, аби отримати максимальну врожайність і зберегти властивості ґрунтів, не виснажуючи їх. 

    

                                                                        Анатолій Кибка.  

                                                       Генеральний директор ТОВ «АПК «Докучаєвські чорноземи»  

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #eef11045 #140114113820