news 5 Leninka svato 27 08 14      Минулої суботи відзначали день села Зоряне, Тишенківка, Вишневе Красноградського району, де орендує землі агропромисловий комплекс «Докучаєвські чорноземи». Великий і колись красивий будинок культури все ще знаходиться на ремонті, тож гуляння відбувалися на майданчику навпроти, де організували імпровізовану глядацьку залу, а на парапеті – імпровізовану сцену. Та свято від того гіршим не стало. Гамірлива дітвора створювала веселий фон, спускаючись донесхочу із надувної гірки, яку традиційно безкоштовно привозять до Зоряного на всі свята. Хтось ласував смачною польовою кашею, хтось шашликами, а найсміливіші з задоволенням каталися верхи на конях.

 

Та ось звучать фанфари, на сцену виходять ведучі:

  

  - Цілий рік ви чекали цього дня, цілий рік ви трудилися на благо своїх родин і свого села. Тож заслужили на це свято. Нехай сяють усмішки і лунають пісні, нехай добро і достаток будуть у кожній оселі. Нехай святковий настрій не покидає вас не тільки сьогодні, а й цілий рік!

   Розділити радість свята прибуло чимало шанованих гостей: заступник голови Красноградської райдержадміністрації Валерій Кицюк, голова районної ради Володимир Птишник, депутат Харківської обласної ради Максим Колінько, генеральний директора агропромислового комплексу «Докучаєвські чорноземи», депутат Полтавської обласної ради Анатолій Кибка, Красноградський міський  голова Володимир Максим, помічник-консультатнт народного депутата Анатолія Гіршфельда Ніна Мусатова, голова правління благодійного фонду «Добро» Наталія Гуріна.

   Традиційно в Україні шанованих гостей зустрічають хлібом-сіллю. Розкішний коровай урожаю-2017 приймає Анатолій Кибка і віддає його для частування всіх учасників свята. А потім підходить до мікрофона:

   - Шановна зорянська громадо! Від імені засновників агропромислового комплексу «Докучаєвські чорноземи» приймайте щирі вітання і побажання нових здобутків, міцного здоров’я, мирного неба, добробуту і достатку в кожну оселю, щастя і радості в кожну родину!

   Ви цілий рік трудилися славно, маєте хороші показники і вправі ними  гордитися. Нам приємно мати таких партнерів! Тож нехай і надалі щедро вам родить нива, щасливиться в усьому!

   Свято села проходило у день святих великомучеників Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Тож зорянам бажали віри в душі, надії в серці, любові в усіх діяннях, мудрості, бо ім’я Софія і означає «мудрість». А ще святкові події відбувалися напередодні Дня учителя, тож педагогічному колективу школи від вдячної громади – квіти і чималий торт.

   До своїх земляків звертається Зорянський сільський голова Олександр Кузьменко:

   - Шановна громадо, поважні гості! Я вітаю вас із цим святом. Для нас воно вінчає сільськогосподарський рік. Цієї пори всі стараються зібрати урожай, прибрати городи. І кожен бачить результати свого господарювання уже в коморі. Дякую всім, хто працює на землі, хто сплачує податки до місцевого бюджету. Завдяки цьому він перевиконується, і є можливість виконати ті роботи, на які люди чекали десятиліттями. У Вишневому зроблене вуличне освітлення, незабаром і все Зоряне засяє вогнями ліхтарів.

   Нехай же усе задумане стане дійсністю!

   Біля мікрофона заступник голови Красноградської райдержадміністрації Валерій Кицюк:

   - У першу чергу, вітаю тих, хто носить імена Віра, Надія, Любов, Софія. З днем ангела вас! А всіх вітаю із днем села. За останні роки всі кошти сільського бюджету спрямовані на благо людей, бо кошти, які раніше забиралися до районного бюджету, залишаються на місцях. І ви можете і надалі будувати плани, розбудовувати інфраструктуру, щоб кращими ставали наші села.

   Нам приємно співпрацювати з вашим колективом, з вашим керівником, депутатом районної ради Олександром Домничем, який також дбає, щоб громада жила краще. Миру та добра вам завтра і нині!

   Прибув привітати зорянців зі святом і голова районної ради Володимир Птишник:

   - Сьогодні свято вашого села, села з великою і славною історією, звичаями, села, яке розвивається і процвітає. Це вашою працею робиться все, аби у селах жилося краще. Ви працюєте – і є результат.

   Завдяки старшому поколінню було відбудоване зруйноване ворогом народне господарство. Завдяки нинішньому  вирощуються високі врожаї, досягаються високі показники у всіх галузях. Ці славні традиції продовжуються у господарстві, яке очолює депутат районної ради Олександр Домнич. Міцного здоров’я всім, особливо ветеранам, яким є що передати наступним поколінням. Миру вам і щастя!

   Володимир Птишник вручив Почесну грамоту Олександру Домничу за вагомі успіхи у виробництві і активну депутатську діяльність.

   Про готовність допомогти селянам, підставити своє плече говорив депутат Харківської обласної ради Максим Колінько,  який на закінчення побажав:

   - Нехай у ваших домівках завжди панують злагода, кохання і щастя. Нехай реалізуються усі плани, а над головою буде чисте мирне небо!

  За нинішній рік зорянська громада поповнилася вісьмома громадянами. Сім’ям, де народилися немовлята,  вручили подарунки.

   А місце біля мікрофона займає Красноградський міський голова Володимир Максим:

   - Ситуація склалася така, що здебільшого діти живуть у містах, а батьки в селах. Але у нас одне життя, одна думка: щоб був мир на нашій землі, щоб був достаток у кожнім домі, щоб наші діти мали щасливе забезпечене майбутнє.

   Я вітаю вас зі святом. Ви – найкращі! Щастя вам, міцного здоров’я, злагоди і успіхів!

     Ведучі запрошують до слова Ніну Мусатову:

   - Шановна зорянська громадо! Прийміть найщиріші вітання з днем села і всіма святами від народного депутата України Анатолія Мойсеєвича Гіршфельда. Він часто бував у вашому селі, бачив, яке воно гарне. І зробив багато, щоб стало ще кращим. Допоміг школі, щоб вона була трьох ступенів. За його сприяння виділено 250 тисяч  на ремонт фапу. Тож, сподіваюся, у вас буде народжуватися більше дітей.

   «Докучаєвським чорноземам» бажаю, щоб ніякі несприятливі погодні умови не завадили отриманню високих урожаїв, щоб були багаті і сильні. Тоді й буде процвітати село!

   Та ось  до учасників свята із вдячністю звертається керівник Зорянського відділку Олександр Домнич:

   - Дорогі односельці! Сьогодні, у цей насичений святами день, я вітаю вас. Користуючись нагодою, дякую всім причетним до організації цього свята. Воно б не відбулося, якби не золоті працьовиті руки наших славних трударів. Воно б не відбулося без сприяння наших засновників Юрія Володимировича Кобченка і Андрія Олексійовича Сокола, генерального директора агропромислового комплексу Анатолія Анатолійовича Кибка, голови правління благодійного фонду «Добро» Наталії Григорівни Гуріної. Дякую вам, що ви небайдужі до селян, до їх матеріального становища. З гордістю можу повідомити, що сьогодні орендна плата найвища в нашому районі і складає 10 відсотків. А починали ми з 1,5 відсотка! Я бажаю кожному господарству таких засновників, як «Докучаєвські чорноземи»!

   Дякую і працівникам культури, учасникам художньої самодіяльності, які радують нас своїми концертами. Дякую учительському колективу за оформлення цієї сцени. Дякую Сергію Петрухну, який завжди допомагає організовувати свята. Дякую, зрештою, всім, хто прийшов на свято.

   Ми намагаємося бути вдячними. 22 вересня наш улюблений ансамбль «Тишенківські зорі» відзначав свій маленький ювілей – 5 років. Наше господарство подарувало їм підключення до швидкісного Інтернету, яке незабаром завершиться технічно. А в будинку культури, який ми повільно, але невпинно ремонтуємо, він уже діє.

   Тож миру нам, міцного здоров’я і великого людського щастя!

   А потім був великий і чудовий концерт. Для учасників свята села співали і танцювали школярі, самодіяльні артисти Зоряного. Радували «Тишенківські зорі». А потім естафету перейняли гості – сучасний гурт «Дебош» і Наталія Май з доньками. Номери – на всі смаки! Таке тільки у великі свята буває!

IMG 7647

 IMG 7654

IMG 7662

IMG 7667

IMG 7669

IMG 7675

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #eef11045 #140114113820