news 5 Leninka svato 27 08 14        Сьогодні усі свідомі громадяни, патріоти України допомагають, хто чим зможе, Збройним Силам, які надійним щитом стали на східних рубежах, боронять рідну землю від підступного ворога. Чимало волонтерів є і в нашому районі, які з перших днів допомагають українським бійцям у зоні антитерористичної операції. Серед них і колектив агропромислового комплексу «Докучаєвські чорноземи», на чиєму рахунку багато відправлених хліба, ковбаси, сала, питної води, різних видів круп, олії тощо.

       А цього разу українським воякам знадобилася службова собака. Через волонтерів командування батальйону «Полтавщина», який дислокується на Луганщині і знаходиться на першій лінії оборони, вийшло на Михайла Кобченка, який займається племінним розведенням німецьких вівчарок.

          Ось біля двору зупиняється авто, з якого виходять військові. Наш земляк Сергій розказує:

   - Я раніше тримав вівчарок, тож добре знайомий з цією породою. Саме такі собаки потрібні нам на передовій. Вони не бояться холодів, швидко звикають до нового корму, до нового хазяїна, слухняні і вірні. Тому я з радістю прийняв пропозицію Михайла Юрійовича отримати таку собаку. Чесно кажучи, думав, що це буде щеня, а нам подарували прекрасну дорослу собаку.  

   Про події на фронті чоловік розповідає скупо і неохоче:

   - Сьогодні одне становище, завтра зовсім інше… На війні, як на війні. Головне, щоб це швидше закінчилося, і хлопці живі і здорові повернулися додому.

  Поки ми розмовляли, Михайло Кобченко привів красуню Ребекку. Ніби відчувши, що перед нею майбутній господар, собака дружелюбно сприйняла незнайомця з першої ж хвилини. І Сергію чорна довгошерста вівчарка дуже сподобалася.

   Між колишнім та майбутнім господарями Ребекки відбувається розмова про характер, навички, звички, а також годівлю, щеплення та інші тонкощі утримання чотирилапого друга.

   І ось уже Ребекка, готова до тривалої мандрівки, зручно вмостилася на задньому сидінні. Поїхали!

   Здалося, у погляді, яким проводжав автомобіль Михайло Юрійович, був сум.

     - Я придбав Ребекку аж у Білорусі. Але з Нового року змінилися правила розведення – не можна схрещувати стандартних і довгошерстих собак. Гідного «партнера» в Україні не знайшлося, тож собака просто жила у вольєрі. Тому я вирішив: нехай краще вона послужить нашим хлопцям у зоні АТО.

   А щодо того, чи шкода… Я вже звик до таких відчуттів, коли віддаєш чи продаєш цуценя. Це добре, що вона буде в хороших руках. Набагато гірше, коли з собакою доводиться прощатися назавжди.  

   Отож, незабаром до служби у Збройних Силах України приступить чотирилапа рядова. Служи вірно, Ребекко, бережи наших бійців і повертайтеся усі додому з перемогою! 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #eef11045 #140114113820